Monday, May 14, 2007

Tempat lama



Gambar kat Taman Tasik Taiping Alip n Haikal - lama x jumpa
aku posing on bed of tekoma
Taman Tasik Taiping with Maxwell Hill's background

View of Maxwell Hill from Taiping Museum and Prison
Taiping Museum
Taiping Prison
Taiping Prison
Old building by main road side


Another photo of old building
Bangunan Larut & Matang tempat citer Rock by Mamat Khalid shoot. Kat atas ada retail shops, kat bawah food court. Dulu the famous Doli kuey teow goreng jual tengah jalan ni- in between of Larut & Matang dan formerly Supermarket Taiping Jaya/the Store. Jual pakai 'kereta' tolak waktu malam. Kat sini dulu tiap hari ada night market. Best gitu! Then gerai dia pindah kat bawah - tapi sebelum tu x de building lagi, gerai open air je. Sekarang dah bukak restoran kat jln Tupai.

Sekolah lama
Treacher Methodist Girls' School. Dah tukar pagar batu. Dulu kat spot ni le aku n friends panjat masa buat group study during weekends.
Padang tempat aku PE n training hockey.

No comments: