Tuesday, October 27, 2009

Kebunku Sekangkang Kera: Siri Pokok Cili Api


Pokok ni dari emak.. tatau spesis apa. Masa muda warna putih-kuning. Bila masak tukar merah..

*
Ini anak cili api given by my younger bro kat Bidor.

5 comments:

nino said...

tak silap i cili api yang muda kaler putih tu datangnya dari indonesia. dulu opah i tanam cili tu. pedas sangat2. boleh berasap telinga.

rapheydhillo said...

nino,
yg ni tak pedas sgt.. macam cili api biasa je..

Zue Murphy said...

Here we call it ornamental peppers. It was fun to see color change.

ct said...

Rajinnya..kita pun nak la mencuba bercucuk tanam dlm polybag camni... :)

rapheydhillo said...

ct,
tak rajin, tp geram tengok pokok kat kebun orang. Tu yg sibuk dok tanam jugak. Pokok adik ipar i punya le menjadi, sampai siap jual kat restoran lagi..